BILTEN
June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Dobrodošli na Političko Nezavisni Informativni Portal

O Nama

Političko Nezavisni Informativni Portal “TIMES.BA” osnovan je na dan 25.05.2020. godine sa adresom u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine. A prvi tekst objavljen je i pušten u javnost 01.06.2020. godine. Nezavisni Portal “TIMES.BA” temeljito pristupa novinarstvu te objavljuje najaktualnije sadržaje iz Bosne i Hercegovine,regije i svijeta.

Nezavisni Portal “TIMES.BA” objavio je mnogo tekstova raznih afera iz Bosne i Hercegovine i regije s fokusom na Brčko distrikt Bosne i Hercegovine. Portal “TIMES.BA” se bavi istraživačkim novinarstvom s fokusom na Brčko distrikt BiH te teži ka otkrivanju svega onoga što je zaista važno a što drugi ne smiju da se usude da napišu i objave. Mi prelazimo granice straha ohrabrujemo i ulijevamo nadu istinom. Jer mi u Pravdu vjerujemo.

Nezavisni Portal “TIMES.BA” Osnovao je Mirza Dervišević iz Brčkog godine 2020. Portal “TIMES.BA” nastao iz razloga jer je osnivač opazio da lokalni portali u Brčko distriktu BiH većinom nisu nezavisni od politike odnosno političkih utjecaja na medije i sl. te vrlo rijetko pišu i objavljuju autorske tekstove na svojim portalima te da među novinarima u Brčko distirktu BiH postoji velika doza egzistencijalnog straha od odmazde političara i lokalnih tajkuna i tajkunskih penzionera koji pokušavaju vladati iz sjene ali u tome ne uspjevaju. Lokalni portali u BD BiH većinu tekstova paralelno preuzimaju s Portala “RNU Radio Brčko” čiji rad zavisi od budžeta Brčko distrikta BiH kao i od Skupštine BD BiH, jer je pravni sljedbenik bivšeg javnog poduzeća BD BiH. Shodno tome Dervišević je odlučio da osnuje jedan Političko Nezavisni Informativni portal u ovom slučaju “TIMES.BA” koji će Građanima Brčko distrikta BiH omogućiti pravovremeno informiranje stanja u društvu i politici Brčko distrikta BiH sa sadržajem i osvrtom na događaje uz kritiku i komentar kroz tekstove.

Na pitanje kako je tačno Portal “TIMES.BA” nastao i šta je osnivača spotaklo na ideju takvog portala po sadržaju Dervišević je kazao sljedeće:

“Slobodno mogu reći da je Portal “TIMES.BA” nastao kao “Krik” nepravde koja prevladava u Brčko distriktu BiH a koji je bio motivisan političkom korupcijom, nepozizmom i mobingom u službama Vlade Brčko distrikta BiH ali i Javnih preduzeća. Jednostavno u jednom sam trenutku se našao u situaciji da sam kao Građanin Brčko distrikta BiH bio blokiran i bez bilo kakvog rješenja i pomoći sa nekim osnovnim administrativnim stvarima u službama Općine i sl. Jer nisam bio član kao što nisam ni danas niti jedne Političke stranke ili organizacije. Jednostavno onaj osjećaj kada neki osnovni papir koji treba da dobijete i koji vam slijedi po zakonu ne dobijete i budete odbijeni u više navrata. Odnosno zbog bahatog ponašanja pojedinih političkih funkcionera koji ostavljaju utisak da su nedodirljivi te da za njih zakoni ne važe. Shodno tome slobodno mogu reći da su političari Brčko distrikta BiH svojim bahatim ponašanjem stvorili kao nuspojavu svog ponašanja Portal “TIMES.BA” koji  je ustvari bila njihova nesvjesna ideja koju sam ja kao obični građanin samo sproveo u realnost i prikazao javnosti kako i šta oni rade.”

M. Dervišević

Nezavisni Portal Times.ba nastao je po uzoru jedan od najpoznatijih na svjetskih novinarskih brendova odnosno američki “THE NEW YORK TIMES”.

Portal “TIMES.BA” je za vrlo kratko vrijeme dostigao veliki interes javnosti Brčko distrikta BiH ali i ostatka Bosne i Hercegovine. Kritički sadržaj koji objavljuje Portal “TIMES.BA” postao je jedan od najčitanijih sadržaja u Brčko distriktu BiH.

Portal “TIMES.BA” danas broji preko 130.000 pratioca i čitatelja a nalazi se na web adresi www.times.ba.

KONTAKT

Adresa: Abdulaha Bukvice bb, Brčko distrikt BiH
E-mail: redakcija@times.ba
Telefon: +387 70 330 097
Web: www.times.ba

Političko Nezavisni Informativni Portal Times.ba Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je dana 25.05.2020. godine…

WWW.TIMES.BA