Slanutak je sjajan izvor bjelančevina biljnog porijekla – u 100 grama kuhanog slanutka nalazi se oko 9 grama bjelančevina. On je bogat i prehrambenim vlaknima koji snižavaju razine lošeg kolesterola u krvi, ali i poboljšavaju probavu. Kad se slanutak sljubi s jajetom – još jednim odličnim, a jeftinim izvorom bjelančevina, dobiva se proteinski ručak koji je podjednako ukusan i hranjiv. Predlažemo vam recept za kuhani slanutak u začinjenom umaku na bazi rajčice koji je najbolje poslužiti s kriškom domaćeg kruha. Najjeftinije ćete proći ako namočite slanutak u vodi večer prije pripreme jela te ga ujutro sami suhate. Najbrži, pak, bit ćete ako upotrijebite već kuhani slanutak iz konzerve. Nemojte samo zaboraviti isprati slanutak i ocijediti ga od vode prije nego što ga dodate ovom jelu. Isprobajte i ove ideje za jeftini ručak:
Dobar tek!
Datum i vrijeme objave: 2024-05-16 11:06:00Sastojci:
Priprema:
POPULARNO:
- Komarci ujedaju u Banjaluci, da li su opasni?
- Vlada je potvrdila da neće svi studenti imati minimalnu platu od 800 eura Info
- Abazović postavlja pitanje Spajić Info
- MILAN KNEZEVIĆ POSLAO ODGOVOR NA PIZZULU! “Tonio Picula ima problem sa crkvenim kalendarom”
- Snoop Dogg je nosio baklju na otvaranju Olimpijskih igara: ‘Učinio sam nešto danas!’
- Najčešće higijenske greške
- 6 originalnih stajlinga za plažu
- Spektakularnom ceremonijom na rijeci Seni otvorene Olimpijske igre u Parizu!